SEARCH:
Print

Canadas regering indkøber IMVAMUNE® koppevaccine til landets biologiske beredskab

På vegne af det canadiske forsvarsministerium, Department of National Defence, der i 2007 udstedte en offentlig licitation (RFP) til indkøb af en MVA-baseret tredjegenerations koppevaccine, har den canadiske regering nu tildelt Bavarian Nordic en ordre på levering af IMVAMUNE®.

De canadiske myndigheder påtænker at anvende IMVAMUNE® som en del af landets biologiske beredskab.

Kontrakten omfatter levering af 20.000 doser IMVAMUNE® samt betaling for processen, der kan føre produktet frem til en nødberedskabsgodkendelse. Dette foregår som led i de canadiske regerings såkaldte Special Access Programme. Leverancen af de 20.000 vaccinedoser vil finde sted i løbet af 2009.

Kontrakten indeholder endvidere en option på levering af op til yderligere 180.000 doser IMVAMUNE® samt betaling for undersøgelse af kravene til en endelig godkendelse af vaccinen til det canadiske marked. Således har den canadiske regering indledt et langsigtet kontraktsamarbejde med Bavarian Nordic.

Ordren ændrer ikke ved Bavarian Nordics tidligere udmeldte økonomiske forventninger for 2008.

Kopper og behovet for en ny vaccine
Kopper er den farligste infektionssygdom menneskeheden har stået over for med hundredvis af millioner menneskeliv på samvittigheden. Det moderne samfund kan møde koppetruslen fra flere sider: bio-terror, syntetisk fremstilling af virus samt udslip fra kontrollerede beholdninger.

De gamle, eksisterende koppevacciner, som findes i beredskabslagre rundt om i verden lever ikke op til nutidens krav idet de ikke er sikre og kan medføre alvorlige bivirkninger - herunder dødsfald. Disse vacciner kan ikke gives til personer med svækket immunforsvar, hvilket ca. udgør 25 % af befolkningen.

Bavarian Nordics nye, tredjegenerations koppevaccine, IMVAMUNE®, tilbyder en række unikke fordele i forhold til de gamle vacciner. Vaccinens fordelagtige sikkerhedsprofil gør den således velegnet til vaccination af stærkt immunsvækkede personer. Vaccinen er endvidere nemmere at administrere og beskytter hurtigere end de gamle vacciner, hvilket gør den egnet til anvendelse i hele befolkningen i tilfælde af en nødsituation.

Anders Hedegaard, administrerende direktør i Bavarian Nordic, udtaler: "Med ordren til Canada anerkender endnu et land IMVAMUNE® som et væsentligt element i landets koppeberedskab. Vi har endvidere netop modtaget en mindre opfølgningsordre fra det asiatiske land, som vi indgik kontrakt med i marts i år. Dette viser at lande i stigende grad arbejder målrettet på at opbygge og fastholde et optimalt biologisk beredskab mod kopper, som er verdens farligste infektionssygdom. Med IMVAMUNE® har landene sikret sig adgang til den mest innovative koppevaccine der er tilgængelig på markedet."