SEARCH:
Print

Bavarian Nordic modtager milepælsbetaling på USD 25 mio. efter indsendelse af væsentlige data for IMVAMUNE® til de amerikanske sundhedsmyndigheder

Bavarian Nordic har faktureret de amerikanske myndigheder for yderligere en milepælsbetaling på USD 25 mio. som led i RFP-3 kontrakten på 20 millioner doser af selskabets koppevaccine, IMVAMUNE®. Dette sker som følge af, at selskabet har indsendt den kliniske sikkerhedsrapport fra et større fase II studie i HIV-smittede med IMVAMUNE® til de amerikanske sundhedsmyndigheder, som udgør en del af den regulatoriske pakke der vil understøtte den potentielle anvendelse af IMVAMUNE® i en erklæret nødsituation. Dette bringer selskabet et væsentligt skridt nærmere den endelige opfyldelse af kriterierne for opstart af levering af IMVAMUNE® i 2009.

Beløbet vil blive indtægtsført i resultatopgørelsen for 2008.

Bavarian Nordic har med denne betaling indtil videre faktureret i alt USD 125 mio. i forud- og milepælsbetalinger under RFP-3 kontrakten. Heraf er USD 50 mio. dog endnu ikke indtægtsført over resultatopgørelsen.

Denne meddelelse ændrer ikke ved Bavarian Nordics tidligere udmeldte økonomiske forventninger for 2008.

Anders Hedegaard, administrerende direktør i Bavarian Nordic, udtaler: "Siden indgåelsen af RFP-3 kontrakten i 2007 har vi med succes levet op til alle de aftalte mål i kontrakten med det amerikanske sundhedsministerium, hvilket er yderst tilfredsstillende. Rapporteringen og indsendelsen af disse kliniske data fuldender datapakken der kan understøtte anvendelsen af IMVAMUNE® i en erklæret nødsituation og markerer en af årets vigtigste begivenheder for Bavarian Nordic. Indsendelsen er tillige en del af forberedelserne til den forventede opstart af levering af IMVAMUNE® i 2009."