SEARCH:
Print

Bavarian Nordic modtager ny ordre på IMVAMUNE® koppevaccine fra den canadiske regering

  • Canadas regering udnytter option med henblik på at forny det eksisterende lager af IMVAMUNE®
  • Lægemiddelgodkendelse afventes i Canada med mulig afgørelse i første halvår 2013
  • Opjustering af de finansielle forventninger til året samt kapitalberedskab ved årets udgang

KVISTGÅRD, Danmark, 28. november 2012 - Bavarian Nordic A/S (OMX: BAVA) offentliggjorde i dag, at Canadas regering har udnyttet en option under den igangværende kontrakt til at indkøbe 20.000 doser IMVAMUNE® koppevaccine til at erstatte de eksisterende doser i beredskabslageret, der blev leveret i 2009.

Siden 2008 har Bavarian Nordic samarbejdet med Canadas regering om landets biologiske forsvar. Selskabet blev i første omgang tildelt en kontrakt på levering af 20.000 doser IMVAMUNE® til det canadiske forsvar. Desuden indeholdt kontrakten milepælsbaseret finansiering til indsendelse af registreringsansøgningen for IMVAMUNE® til brug i den generelle befolkning. Ansøgningen blev indsendt i 2011 og behandles i øjeblikket af de canadiske sundhedsmyndigheder, der forventes at træffe afgørelse i første halvår 2013.

Anders Hedegaard, administrerende direktør i Bavarian Nordic, udtaler: "Med denne ordre viser de canadiske myndigheder deres langsigtede engagement i at sikre IMVAMUNE® til deres biologiske beredskab i tilfælde af en nødsituation. Den forventede markedsgodkendelse af IMVAMUNE® i Canada næste år vil udvide forretningspotentialet og kan blive den første lægemiddelgodkendelse for Bavarian Nordic nogensinde."

Forventninger til årets resultat opjusteres Som følge af den nye ordre samt godtgørelse af omkostninger forbundet med godkendelse af IMVAMUNE® i Canada, opjusterer selskabet forventningerne til det økonomiske resultat for 2012. Omsætningen hæves fra ca. DKK 975 mio. til ca. DKK 1 mia. og resultatet før skat hæves DKK 20 mio. fra et underskud på ca. DKK 70 mio. til nu ca. DKK 50 mio. i underskud. Kapitalberedskabet ved årets udgang forventes nu at være ca. DKK 540 mio. mod tidligere ca. DKK 525 mio., inklusive kreditfaciliteter på DKK 120 mio.