SEARCH:
Print

Bavarian afrunder kæmpe vaccineordre til USA

I dag fuldender medicinalfirmaet Bavarian Nordic leverancen af de første 20 millioner af koppevaccinen IMVAMUNE® til det amerikanske bioterrorberedskab.

Samarbejdet og kontrakterne med den amerikanske regering begyndte i 2003 og i 2007 modtog selskabet en historisk stor kontrakt til en værdi af 3 mia. kr. om færdigudvikling og produktion af en moderne koppevaccine til brug for beredskabet. En vaccine som også tåles af personer med nedsat immunforsvar, modsat de gammelkendte koppevacciner, der er behæftet med betydelige bivirkninger.

Administrerende direktør i Bavarian Nordic Anders Hedegaard glæder sig over det efterhånden 10 år lange samarbejde med amerikanerne, som han ser som et konkret eksempel på, at man kan nå store resultater i samarbejder mellem offentlige institutioner og private virksomheder.

- Det har været en stor udfordring. Og mange så til med en vis skepsis, da vi indgik kontrakten i 2007. Blandt andet havde ingen nogensinde leveret så mange vacciner i en ubrudt kølekæde mellem Europa og en række destinationer i USA. Vaccinens temperatur må ikke overstige 20 minusgrader, og det klarer man ikke lige med et snuptag. Men i dag leverede vi vaccine nummer 20 mio. Det er virkelig en mærkedag for Bavarian Nordic, siger han.

I august fik Bavarian Nordic EU-kommissionens godkendelse til at sælge koppevaccinen under navnet IMVANEX® i samtlige 28 EU-lande. Selskabet arbejder nu på at de europæiske lande skal påbegynde en lagerføring af den moderne danske koppevaccine. Samtidig fortsætter samarbejdet med den amerikanske regering, hvor Bavarian Nordic allerede har taget hul på den næste ordre med henblik på at opretholde beredskabet, og sideløbende arbejder på at udvikle en frysetørret version af vaccinen med længere holdbarhed. 

Bavarian Nordic beskæftiger på verdensplan ca. 450 medarbejdere, heraf lidt over halvdelen i produktionen i Kvistgård.

Kontakt

Anders Hedegaard, administrerende direktør. Telefon +45 23 20 30 64

Om Bavarian Nordic

Bavarian Nordic er et internationalt biotekselskab, der udvikler og producerer cancerimmunterapier og vacciner til forebyggelse af infektionssygdomme. Selskabets førende udviklingsprogrammer er PROSTVAC®, en immunterapikandidat til behandling af fremskreden prostatacancer, som er i afsluttende klinisk fase 3 udvikling og IMVAMUNE®, en ikke-replikerbar koppevaccine, der udvikles og leveres til det amerikanske nationale beredskabslager under en kontrakt med de amerikanske myndigheder. IMVAMUNE er godkendt i den Europæiske Union under navnet IMVANEX®.

For yderligere information, besøg www.bavarian-nordic.com.