SEARCH:

Den danske koppevaccine IMVAMUNE® godkendt i Canada

De canadiske sundhedsmyndigheder har netop godkendt koppevaccinen IMVAMUNE fra Bavarian Nordic til brug i det canadiske beredskab. Dermed er vaccinen nu godkendt i både EU og Canada. 

Canadierne har godkendt IMVAMUNE til brug i nødsituationer hos personer med svækket immunforsvar – eksempelvis hiv og hudsygdommen atopisk dermatitis - som ikke tåler de gammelkendte koppevacciner behæftet med mange og alvorlige bivirkninger. 

- Den canadiske godkendelse er endnu en anerkendelse af vores vaccine og endnu et fint eksempel på det gode samarbejde, som vi har med regeringer om at sikre deres befolkninger et beredskab mod en potentielt dødbringende og svært smitsom sygdom, siger administrerende direktør i Bavarian Nordic Anders Hedegaard. 

- Vi har gennem mere end et årti samarbejdet med de amerikanske myndigheder om udviklingen af en moderne og mere sikker vaccine, og vi er meget glade for, at nu også Canada får glæde af resultatet. Vi ser frem til det fortsatte samarbejde med de canadiske myndigheder, siger han.

I august modtog vaccinen EU-kommissionens godkendelse, der dækker samtlige 28 EU-lande samt Island, Liechtenstein og Norge, og Bavarian Nordic arbejder i øjeblikket på at få vaccinen, der i EU markedsføres under navnet IMVANEX, ind i landenes beredskaber.

Kontakt

Anders Hedegaard, administrerende direktør. Telefon +45 23 20 30 64

Om Bavarian Nordic

Bavarian Nordic er et internationalt biotekselskab, der udvikler og producerer cancerimmunterapier og vacciner til forebyggelse af infektionssygdomme. Selskabets førende udviklingsprogrammer er PROSTVAC®, en immunterapikandidat til behandling af fremskreden prostatacancer, som er i afsluttende klinisk fase 3 udvikling og IMVAMUNE®, en ikke-replikerbar koppevaccine, der udvikles og leveres til det amerikanske nationale beredskabslager under en kontrakt med de amerikanske myndigheder. IMVAMUNE er godkendt i Canada samt i den Europæiske Union under navnet IMVANEX®

For yderligere information, besøg www.bavarian-nordic.com.