SEARCH:
Print

Bavarian Nordic ansætter Christopher Heery, M.D. som medicinsk direktør

  • Kommer til Bavarian Nordic fra National Cancer Institute

KØBENHAVN, Danmark, 28. september 2016 – Bavarian Nordic A/S (OMX: BAVA) meddelte i dag, at selskabet har ansat Christopher R. Heery, M.D. som medicinsk direktør (Chief Medical Officer). Dr. Heery får ansvaret for den prækliniske og kliniske udvikling af selskabets vaccineportefølje inden for infektionssygdomme og immun-onkologi. Han vil rapportere til administrerende direktør Paul Chaplin og vil have primær arbejdsplads på den amerikanske østkyst. 

Dr. Heery kommer fra en stilling som leder for de kliniske forsøg ved laboratoriet for tumor-immunologi og biologi ved National Cancer Institute (NCI). Han begyndte sin karriere hos NCI i 2009 i et stipendiat i afdelingen for medicinsk onkologi og har desuden fungeret som adjunkt i afdelingen for urologisk kræft. Han har også deltaget i et større initiativ i laboratoriet for tumor-immunologi og biologi omkring udviklingen af nye immunterapier til behandling af kræft.

”Det er med stor glæde, at jeg byder Chris velkommen til Bavarian Nordic. Via vores samarbejde med NCI, har Chris udviklet en unik forståelse for vores programmer og vores videnskab, der bygger på hans solide erfaring med kliniske forsøg inden for immunologi og onkologi. Chris vil udgøre et centralt medlem af vores team i den fortsatte udvikling af pipelinen af vacciner inden for både immunonkologi og infektionssygdomme, ” udtaler Paul Chaplin, administrerende direktør i Bavarian Nordic.

”Jeg er glad for at blive en del af Bavarian Nordic, og ser frem til at bygge videre på selskabets samarbejder samt videreføre porteføljen af lovende immunterapier inden for en række udfordrende sygdomsområder, hvor der er et væsentligt potentiale til at forbedre behandlingen af patienterne, ” udtaler Christopher Heery.

Dr. Heery er certificeret i medicinsk onkologi og intern medicin og modtog sin doktorgrad ved East Carolina University Brody School of Medicine i 2006. Han fik sin kandidatgrad i intern medicin fra University of Illinois ved Chicago i 2009 og har en bachelorgrad fra Duke University.

Udnævnelsen af Dr. Heery ændrer ikke på den nuværende sammensætning af Bavarian Nordic’s koncernledelse.

Om Bavarian Nordic
Bavarian Nordic er et fuldt integreret biotekselskab, der er fokuseret på udvikling, produktion og kommercialisering af cancer-immunterapier og vacciner mod infektionssygdomme baseret på selskabets virale vaccineplatform. Gennem mangeårige samarbejder, herunder med den amerikanske regering, har Bavarian Nordic udviklet en portefølje af vacciner mod infektionssygdomme, inklusive den ikke-replikerende koppevaccine IMVAMUNE®, der lagerføres til anvendelse i nødsituationer af den amerikanske stat samt andre regeringer. Vaccinen er godkendt i EU (under handelsnavnet IMVANEX®) samt i Canada. I partnerskab med Janssen udvikler Bavarian Nordic en ebola-vaccine, som er blevet fremskyndet af sundhedsmyndigheder verden over, og en vaccine til beskyttelse mod og behandling af HPV. Bavarian Nordic har desuden i samarbejde med National Cancer Institute udviklet en portefølje af aktive cancerimmunterapier, herunder PROSTVAC®, der er i fase 3 klinisk udvikling til behandling af fremskreden prostatacancer. Selskabet har indgået aftale med Bristol-Myers Squibb om potentiel kommercialisering af PROSTVAC. For yderligere information besøg www.bavarian-nordic.com eller følg os på Twitter @bavariannordic.

Udsagn om fremtiden
Denne meddelelse indeholder fremadrettede udsagn, som er forbundet med risici, usikkerheder og andre faktorer, hvoraf mange er uden for vores kontrol. Dette kan medføre, at faktiske resultater afviger væsentligt fra de resultater, som er omhandlet i ovennævnte fremadrettede udsagn. Fremadrettede udsagn omfatter udsagn vedrørende vores planer, mål, fremtidige begivenheder, præstation og/eller anden information, som ikke er historisk information. Alle fremadrettede udsagn skal udtrykkeligt vurderes i sammenhæng med de forbehold, der er taget eller henvist til i denne erklæring. Vi påtager os ingen forpligtelser til offentligt at opdatere eller revidere udsagn om fremtiden således, at disse afspejler efterfølgende begivenheder eller omstændigheder, undtagen i det omfang dette er foreskrevet ved lov.

Kontakt
Rolf Sass Sørensen
Vice President Investor Relations
Tlf. +45 61 77 47 43 

Pressemeddelelse

Published on September 28, 2016, 13:00 CET