SEARCH:
Print

Bavarian Nordic præsenterer fase 1 resultater for RSV vaccine på international konference

KØBENHAVN, Danmark, 29. september 2016 – Bavarian Nordic A/S (OMX: BAVA) præsenterer i dag resultater fra et fase 1 forsøg med selskabets nye, bredspektrede RSV (respiratorisk syncytial virus) vaccinekandidat, MVA-BN® RSV. Fase 1 forsøget, der omfattede 63 raske forsøgspersoner, herunder ældre, havde til formål at fastlægge dosisstørrelse.

Præsentationen med titlen “A randomized, single-blind, placebo-controlled Phase 1 trial to evaluate the safety, tolerability, and immunogenicity of the recombinant MVA-BN RSV® vaccine in healthy adult subjects” vil foregå i dag på 10th International Respiratory Syncytial Virus Symposium i Patagonien, Argentina.

Som tidligere meddelt var MVA-BN RSV veltolereret og medførte ingen uventede eller alvorlige bivirkninger.  Der sås et markant forstærket antistof- og T-cellerespons mod RSV i alle grupper efter vaccination med MVA-BN RSV, herunder antistoffer mod begge RSV subtyper, A og B. Desuden sås forekomst af IgA - et særligt antistof, der vandrer fra blodet til slimhinderne (dvs. næse, hals og lunger), hvilket potentielt muliggør beskyttelse mod RSV i de områder, hvor infektionen begynder. På baggrund af disse resultater vil Bavarian Nordic iværksætte et fase 2 forsøg i 400 forsøgspersoner i løbet af dette efterår.

Et abstract med resultaterne kan findes på konferencens hjemmeside www.rsv16.org, og selve præsentationen vil blive tilgængelig på selskabets hjemmeside www.bavarian-nordic.com under Investors > Events & Presentations.

Om RSV
Respiratorisk syncytial virus, eller RSV, er den hyppigste årsag til bronkitis og lungebetændelse hos småbørn, og er desuden en væsentlig årsag til luftvejssygdomme hos den ældre befolkning med et højt antal hospitalsindlæggelser til følge. RSV forårsager hvert år omtrent ligeså mange dødsfald som influenza i børn op til 14 år samt i den ældre del af befolkningen. Det estimeres, at mere end 64 millioner mennesker hvert år smittes verden over, men i modsætning til influenza, findes der ikke en forebyggende vaccine mod RSV, hvorfor dette anses for at være et stort, udækket medicinsk behov.

Om Bavarian Nordic
Bavarian Nordic er et fuldt integreret biotekselskab, der er fokuseret på udvikling, produktion og kommercialisering af cancer-immunterapier og vacciner mod infektionssygdomme baseret på selskabets virale vaccineplatform. Gennem mangeårige samarbejder, herunder med den amerikanske regering, har Bavarian Nordic udviklet en portefølje af vacciner mod infektionssygdomme, inklusive den ikke-replikerende koppevaccine IMVAMUNE®, der lagerføres til anvendelse i nødsituationer af den amerikanske stat samt andre regeringer. Vaccinen er godkendt i EU (under handelsnavnet IMVANEX®) samt i Canada. I partnerskab med Janssen udvikler Bavarian Nordic en ebola-vaccine, som er blevet fremskyndet af sundhedsmyndigheder verden over, og en vaccine til beskyttelse mod og behandling af HPV. Bavarian Nordic har desuden i samarbejde med National Cancer Institute udviklet en portefølje af aktive cancerimmunterapier, herunder PROSTVAC®, der er i fase 3 klinisk udvikling til behandling af fremskreden prostatacancer. Selskabet har indgået aftale med Bristol-Myers Squibb om potentiel kommercialisering af PROSTVAC. For yderligere information besøg www.bavarian-nordic.com eller følg os på Twitter @bavariannordic.

Udsagn om fremtiden
Denne meddelelse indeholder fremadrettede udsagn, som er forbundet med risici, usikkerheder og andre faktorer, hvoraf mange er uden for vores kontrol. Dette kan medføre, at faktiske resultater afviger væsentligt fra de resultater, som er omhandlet i ovennævnte fremadrettede udsagn. Fremadrettede udsagn omfatter udsagn vedrørende vores planer, mål, fremtidige begivenheder, præstation og/eller anden information, som ikke er historisk information. Alle fremadrettede udsagn skal udtrykkeligt vurderes i sammenhæng med de forbehold, der er taget eller henvist til i denne erklæring. Vi påtager os ingen forpligtelser til offentligt at opdatere eller revidere udsagn om fremtiden således, at disse afspejler efterfølgende begivenheder eller omstændigheder, undtagen i det omfang dette er foreskrevet ved lov.

Kontakt
Rolf Sass Sørensen
Vice President Investor Relations
Tlf. +45 61 77 47 43

Pressemeddelelse

Published on September 29, 2016, 15:02 CET