SEARCH:
Print

Bavarian Nordic gennemfører omstrukturering af produktionen i Danmark

  • Selskabet fortsætter med at forbedre produktionsmetoder og -processer
  • De finansielle forventninger til 2017 fastholdes

KØBENHAVN, Danmark, 22. juni 2017 – Bavarian Nordic A/S har foretaget en reorganisering af produktionsaktiviteterne på vaccinefabrikken i Kvistgård, Danmark med henblik på at optimere selskabets drift til fremtidige planer og muligheder. Som resultat af en række ændringer og effektiviseringer af driften, vil arbejdsstyrken i Kvistgård blive reduceret med 39 stillinger inden for produktion og beslægtede aktiviteter. Disse ændringer hidrører blandt andet fra:

  • En succesrig overgang til multiproduktion, der har muliggjort smidige overgange mellem fremstilling af forskellige vacciner, hvilket har øget den samlede produktionskapacitet
  • Fortsat effektivisering af produktionsprocessen
  • Visse supportfunktioner vil blive overført til selskabets datterselskab i München, Tyskland

Paul Chaplin, administrerende direktør i Bavarian Nordic udtaler: “Vi er selvsagt meget kede af at skulle sige farvel til dygtige og værdifulde medarbejdere, og vi vil gøre vores yderste for at hjælpe alle bedst muligt videre i deres arbejdsliv. Bavarian Nordic er en virksomhed i hastig udvikling, og vi skal til stadighed kunne agere i et stærkt konkurrencebetonet marked og producere så effektivt og strømlinet som muligt. Denne omstrukturering sigter på at sikre netop dette. Med de initiativer, vi har iværksat nu, sikrer vi Bavarian Nordic det bedst mulige udgangspunkt for at løse nuværende og kommende opgaver”. 

Bavarian Nordic har gennemført en forhandlingsproces om personalenedskæringerne med det lokale samarbejdsudvalg. Selskabet vil nu tage hånd om de berørte medarbejdere og har iværksat en række initiativer til at hjælpe dem videre. 

Indholdet af denne meddelelse har ingen indflydelse på selskabets finansielle forventninger til 2017. 

Om Bavarian Nordic
Bavarian Nordic er et fuldt integreret biotekselskab, der er fokuseret på udvikling, produktion og kommercialisering af cancer-immunterapier og vacciner mod infektionssygdomme baseret på selskabets virale vaccineplatform. Gennem mangeårige samarbejder, herunder med den amerikanske regering, har Bavarian Nordic udviklet en portefølje af vacciner mod infektionssygdomme, inklusive den ikke-replikerende koppevaccine IMVAMUNE®, der lagerføres til anvendelse i nødsituationer af den amerikanske stat samt andre regeringer. Vaccinen er godkendt i EU (under handelsnavnet IMVANEX®) samt i Canada. I partnerskab med Janssen udvikler Bavarian Nordic en ebola-vaccine, som er blevet fremskyndet af sundhedsmyndigheder verden over, og en vaccine til beskyttelse mod og behandling af HPV. Bavarian Nordic har desuden i samarbejde med National Cancer Institute udviklet en portefølje af aktive cancerimmunterapier, herunder PROSTVAC®, der er i fase 3 klinisk udvikling til behandling af fremskreden prostatacancer. Selskabet har indgået aftale med Bristol-Myers Squibb om potentiel kommercialisering af PROSTVAC. For yderligere information besøg www.bavarian-nordic.com eller følg os på Twitter @bavariannordic

Kontakt
Rolf Sass Sørensen
Vice President Investor Relations
Tlf. +45 61 77 47 43 

Pressemeddelelse

Published on June 22, 2017, 9:30 CET