SEARCH:
Print

Bavarian Nordic indgår storstilet samarbejde om udvikling af nye hiv- og hepatitis B-vacciner

KØBENHAVN, Danmark, 27. juli 2017 – Danske Bavarian Nordic har indgået aftale til en samlet potentiel værdi på over 5 mia. kr. med et af verdens største medicinalfirmaer Janssen (en del af medicinalgiganten Johnson & Johnson) om udvikling af nye vacciner mod to alvorlige infektionssygdomme – hiv og hepatitis B (kendt som smitsom leverbetændelse). Vaccinerne kan potentielt afhjælpe et udækket behov hos millioner af patienter verden over, som i dag står uden tilstrækkelige behandlingsmuligheder. 

De nye vacciner bygger på vaccineteknologierne MVA-BN® og AdVac® fra henholdsvis Bavarian Nordic og Janssen. Disse teknologier har allerede vist stærke resultater i udviklingen af vacciner mod en anden alvorlig infektionssygdom, nemlig ebola. Målet med de nye vacciner er, når det gælder hiv, både at udvikle en forebyggende vaccine og en vaccine til behandling af allerede smittede personer, og når det gælder hepatitis B at udvikle et alternativ til de eksisterende behandlinger, som ikke kan helbrede sygdommen, men kun holde den i skak.

På verdensplan skønnes hiv allerede at have smittet 37 millioner mennesker, imens 250 millioner mennesker skønnes at leve med hepatitis B. 

- Vi er meget stolte over at gå ind i dette samarbejde med Janssen, hvor vores vaccineteknologi MVA-BN® kan komme til at spille en særdeles vigtig rolle i kampen mod to sygdomme, som har stor betydning for den globale sundhed, siger administrerende direktør i Bavarian Nordic, Paul Chaplin, der samtidig understreger, at det er en yderligere cementering af det stærke forhold mellem de to selskaber.

Aftalen med Janssen er da også en direkte udløber af en tidligere kontrakt til en værdi af 1,1 mia. kr. fra 2014, hvor Bavarian Nordic og Janssen samarbejder om udviklingen af en vaccine mod ebola, som hærgede flere lande i Vestafrika. Som led i aftalen sikrede Janssen sig retten til at udvide samarbejdet med Bavarian Nordic inden for yderligere tre infektionssygdomme. I 2015 blev aftalen fulgt op af endnu et samarbejde - denne gang udviklingen af en ny type HPV-vaccine til forebyggelse af livmoderhalskræft hos patienter med kronisk HPV-infektion.

Nu påbegynder de to selskaber så samarbejdet om hiv og hepatitis B.

Som et led i aftalen modtager Bavarian Nordic med det samme ca. 65 mio. kr., og samtidig køber Johnson & Johnson yderligere aktier i Bavarian Nordic for ca. 210 mio. kr.  Derudover kan Bavarian Nordic modtage betalinger ved opnåelse af specifikke udviklings- og salgsresultater på i alt mere end 5 mia. kr.

Kontakt
Ole Larsen
Finansdirektør
Tlf. +45 40 84 28 37 

Om hiv
Der er sket betydelige fremskridt i den globale kamp mod hiv og AIDS, især med udviklingen af kritiske antiretrovirale behandlinger samt forebyggende foranstaltninger mod HIV. Trods dette udgør sygdommen fortsat en af de største trusler mod folkesundheden. Det estimeres at ca. 37 mio. mennesker globalt set lever med hiv og der forekommer næsten 2 mio. nye tilfælde årligt.

Om smitsom leverbetændelse type B (hepatitis B)
Kronisk hepatitis B virus (HBV) er skyld i ca. 650.000 dødsfald hvert år på verdensplan på som følge af skrumpelever og leverkræft. Ca. 60% af tilfældene af leverkræfttypen hepatocellulært karcinom forårsages af infektion med hepatitis B. De eksisterende behandlinger kan ikke kurere infektionerne, hvilket ofte indebærer et livslangt behandlingsforløb for patienterne.

Pressemeddelelse

Published on July 27, 2017, 0:00 CET