SEARCH:
Print

Bavarian Nordic modtager yderligere ordrer fra Canada på levering af IMVAMUNE® koppevaccine

KØBENHAVN, Danmark – 28. oktober 2015 – Bavarian Nordic A/S (OMX: BAVA) offentliggjorde i dag, at selskabet har modtaget en ordre fra den canadiske sundhedsstyrelse, Public Health Agency of Canada (PHAC) på 143.000 doser IMVAMUNE® (flydende-frosset formulering), selskabets ikke-replikerende koppevaccine. Ordren, der har en værdi af USD 6,4 mio. følger ovenpå leverancer til det nationale beredskabslager tidligere på året, og hjælper til at sikre beskyttelse af canadierne, herunder også personer, der ikke tåler de traditionelle koppevacciner, såsom hiv-smittede og personer med hudlidelser. 

Ordren, der er en udnyttelse af en option under en eksisterende kontrakt mellem Bavarian Nordic og PHAC, er den fjerde inden for syv år på levering af IMVAMUNE til de canadiske myndigheder. Efter udnyttelse af optionen, har PHAC option på køb af yderligere doser. Bavarian Nordic forventer en fortsættelse af samarbejdet med PHAC og imødeser yderligere ordrer i fremtiden. 

Paul Chaplin, administrerende direktør i Bavarian Nordic udtaler: ”Den internationale vækst i salget af vores koppevaccine er afgørende for vores succes med IMVAMUNE forretningsområdet. Eftersom vores er den eneste koppevaccine, der både er godkendt i Canada og EU, betragter vi IMVAMUNE som et væsentligt aktiv for selskabet. Vi er stolte over at øge leverancerne til de canadiske myndigheder og ser frem til et fortsat succesrigt samarbejde.” 

Siden 2008, hvor DND første gang indkøbte IMVAMUNE til det canadiske forsvar, har de løbende udskiftet lageret i takt med, at vaccinerne er udløbet. Efter godkendelsen af IMVAMUNE i Canada i 2013 indgik PHAC og Bavarian Nordic kontrakt på vaccinen til anvendelse i nødsituationer i personer, der ikke tåler de replikerende koppevacciner.

Da hovedparten af IMVAMUNE doserne vil blive leveret til PHAC i 2016 og også indtægtsføres i 2016, ændrer selskabet ikke sine forventninger til det økonomiske resultat for 2015.

Kontakt
Rolf Sass Sørensen
Vice President Investor Relations
Tlf. +45 61 77 47 43

Om IMVAMUNE koppevaccine
IMVAMUNE er under udvikling som koppevaccine til personer, der ikke bør vaccineres med replikerende vacciner, såsom personer med atopisk dermatitis og hiv. IMVAMUNE er selskabets mest fremskredne kommercielle program. Kliniske forsøg, der omfatter flere end 7.600 personer, herunder personer med atopisk dermatitis og hiv, viser at IMVAMUNE har en gunstig bivirkningsprofil. Vaccinen blev i 2013 godkendt i Canada, hvor den markedsføres under navnet IMVAMUNE samt i den Europæiske Union, hvor den markedsføres under navnet IMVANEX®

Om Bavarian Nordic
Bavarian Nordic er et fuldt integreret biotekselskab fokuseret på udvikling, produktion og kommercialisering af cancerimmunterapier og vacciner mod infektionssygdomme, baseret på selskabets virale vaccineplatform. Gennem mangeårige samarbejder, herunder et samarbejde med den amerikanske regering, har Bavarian Nordic udviklet en portefølje af vacciner mod infektionssygdomme, inklusive den ikke-replikerende koppevaccine, IMVAMUNE®, der lagerføres til anvendelse i nødsituationer af den amerikanske samt andre regeringer. Vaccinen er godkendt i EU (under handelsnavn IMVANEX®) samt i Canada. I partnerskab med Janssen udvikler Bavarian Nordic en ebolavaccine, som er blevet fremskyndet af myndighederne. Bavarian Nordic har desuden, i samarbejde med National Cancer Institute, udviklet en portefølje af aktive cancerimmunterapier, herunder PROSTVAC®, der er i fase 3 klinisk udvikling til behandling af fremskreden prostatacancer. Selskabet har indgået aftale med Bristol-Myers Squibb om potentiel kommercialisering af PROSTVAC. For yderligere information besøg www.bavarian-nordic.com eller følg os på Twitter @bavariannordic

Udsagn om fremtiden
Denne meddelelse indeholder fremadrettede udsagn, som er forbundet med risici, usikkerheder og andre faktorer, hvoraf mange er uden for vores kontrol. Dette kan medføre, at faktiske resultater afviger væsentligt fra de resultater, som er omhandlet i ovennævnte fremadrettede udsagn. Fremadrettede udsagn omfatter udsagn vedrørende vores forventninger til, samt tidspunkt for udnyttelsen af den resterende option af PHAC til køb af IMVAMUNE samt til tidspunktet for leverancer og indtægtsførelse af den nuværende ordre på IMVAMUNE, samt udsagn vedrørende vores planer, mål, fremtidige begivenheder, præstation og/eller anden information, som ikke er historisk information. Alle fremadrettede udsagn skal udtrykkeligt vurderes i sammenhæng med de forbehold, der er taget eller henvist til i denne erklæring. Vi påtager os ingen forpligtelser til offentligt at opdatere eller revidere udsagn om fremtiden således, at disse afspejler efterfølgende begivenheder eller omstændigheder, undtagen i det omfang dette er foreskrevet ved lov.

Selskabsmeddelelse nr. 29 / 2015