SEARCH:
Print

Bavarian Nordic får ny canadisk ordre på koppevaccinen IMVAMUNE

KØBENHAVN, Danmark – 28.oktober 2015 – De canadiske myndigheder har bestilt 143.000 doser af koppevaccinen IMVAMUNE til en værdi af godt 42 mio. kr. hos Bavarian Nordic. 

Bestillingen fra den canadiske sundhedsstyrelse, Public Health Agency of Canada (PHAC), følger efter leveringen af en initialordre på IMVAMUNE tidligere på året. Vaccinen skal indgå i det nationale canadiske beredskabslager, og er med til at sikre lige adgang til beskyttelse for hele befolkningen, herunder personer, der ikke tåler de traditionelle koppevacciner. Det gælder blandt andet hiv-smittede og personer med hudlidelser. 

Ordren, som er den fjerde fra Canada på syv år, er led i en eksisterende kontrakt, hvorunder PHAC har option på yderligere doser til fremtidig levering. Bavarian Nordic har desuden kontrakt med det canadiske forsvar, som også har sikret sig ret til fortsat levering af IMVAMUNE til brug for landets soldater. 

- Vi er meget glade for samarbejdet Canada. Det er forløbet med kontinuerlige ordrer siden den første leverance til forsvaret i 2008, og vi ser frem til at det fortsætter, siger Ole Larsen, finansdirektør i Bavarian Nordic. 

I 2013 godkendte Canada IMVAMUNE til brug for immunsvækkede personer, og myndighederne er nu i gang med at opbygge et nationalt beredskabslager, som sikrer udsatte grupper i en nødsituation mod udbrud af kopper. 

- Det forløber efter samme model, som vi har set i USA, og som vi arbejder på at udbrede i andre lande – herunder i EU, hvor vores vaccine blev godkendt i 2013, siger Ole Larsen. 

Kontakt
Ole Larsen
Finansdirektør
Tlf. +45 40 84 28 37 

Om Bavarian Nordic
Bavarian Nordic er et fuldt integreret biotekselskab fokuseret på udvikling, produktion og kommercialisering af cancerimmunterapier og vacciner mod infektionssygdomme, baseret på selskabets virale vaccineplatform. Gennem mangeårige samarbejder, herunder et samarbejde med den amerikanske regering, har Bavarian Nordic udviklet en portefølje af vacciner mod infektionssygdomme, inklusive den ikke-replikerende koppevaccine, IMVAMUNE®, der lagerføres til anvendelse i nødsituationer af den amerikanske samt andre regeringer. Vaccinen er godkendt i EU (under handelsnavn IMVANEX®) samt i Canada. I partnerskab med Janssen udvikler Bavarian Nordic en ebolavaccine, som er blevet fremskyndet af myndighederne. Bavarian Nordic har desuden, i samarbejde med National Cancer Institute, udviklet en portefølje af aktive cancerimmunterapier, herunder PROSTVAC®, der er i fase 3 klinisk udvikling til behandling af fremskreden prostatacancer. Selskabet har indgået aftale med Bristol-Myers Squibb om potentiel kommercialisering af PROSTVAC. For yderligere information besøg www.bavarian-nordic.com eller følg os på Twitter @bavariannordic