SEARCH:
Print

Bavarian Nordic bifalder USA’s fortsatte støtte til centrale programmer til styrkelse af det biologiske forsvar

KØBENHAVN, Danmark, 25. juni 2019 – Bavarian Nordic A/S (OMX: BAVA) bifalder den amerikanske regerings vedtagelse af loven Pandemic and All-Hazards Preparedness and Advancing Innovation Act (PAHPA) of 2019, der forlænger samt forbedrer støtten til centrale programmer og initiativer omkring det amerikanske biologiske forsvar, herunder Biomedical Advanced Research and Development Authority (BARDA) og det strategiske nationale beredskabslager (SNS) med samlet USD 1,2 mia. årligt de næste fem år samt Project BioShield Special Reserve Fund (SRF) med USD 710 mio. årligt de næste 10 år. 

“Forlængelsen af PAHPA-lovgivningen er kritisk for at sikre fremtiden for USA’s biologiske forsvar, og vi er glade for at regeringen fortsat yder stærk opbakning til vores partnere med sammenlagt næsten USD 2 mia. årligt de næste fem år. Bevillingen til Project BioShield Special Reserve Fund (SRF) de næste 10 år er uden fortilfælde, og bidrager til at skabe et mere bæredygtigt fundament for virksomheder som vores for at kunne udvikle nødvendige medicinske modforanstaltninger. Vores succesfulde partnerskab med den amerikanske regering bygger på dette vigtige fundament og vi er stolte over at fortsætte vores mangeårige samarbejde med BARDA og andre partnere med henblik på at opretholde og udbygge det amerikanske beredskab til beskyttelse af landets borgere, ” udtaler Paul Chaplin, administrerende direktør i Bavarian Nordic.

Baggrund
Bavarian Nordic har samarbejdet med den amerikanske regering i mere end 15 år omkring udvikling af medicinske modforanstaltninger, herunder koppevaccinen MVA-BN, der er velegnet til personer med svækket immunforsvar, der ikke tåler de replikerende koppevacciner. Via kontrakter med BARDA har selskabet til dato leveret i alt 28 mio. doser af vaccinen til anvendelse i en nødsituation til SNS og forbereder i øjeblikket at udskifte lageret med en forbedret, frysetørret udgave af vaccinen. Vaccinen er godkendt i EU samt i Canada, som den første ikke-replikerende koppevaccine nogensinde. Selskabet har indsendt en registreringsgodkendelse til de amerikanske sundhedsmyndigheder, der ventes at træffe deres afgørelse om godkendelse i september 2019.

Via samarbejdet med den amerikanske regering har Bavarian Nordic også udviklet en ebolavaccine, der sidenhen er videreudviklet i samarbejde med Janssen og nu er i sen-fase udvikling. Desuden udvikler selskabet, via et nyligt indgået partnerskab med det amerikanske forsvarsministerium, en vaccine mod forskellige typer af hesteencephalit virus, mod hvilken der ikke findes forebyggende vacciner i dag.

Om Bavarian Nordic
Bavarian Nordic er et fuldt integreret biotekselskab, der er fokuseret på udvikling af innovative vacciner mod cancer og infektionssygdomme. Med udgangspunkt i vores virale vaccineplatform, MVA-BN®, har vi udviklet en bred portefølje af produktkandidater, der er fokuseret på sygdomme med et udækket medicinsk behov, og som er udformet til at frigive immunforsvarets egne kræfter. Vi leverer en ikke-replikerende MVA-BN-baseret koppevaccine til det amerikanske strategiske nationale beredskabslager samt til andre landes beredskaber. Vaccinen er godkendt i EU og Canada, hvor den markedsføres henholdsvis under handelsnavnene IMVANEX® og IMVAMUNE®. Ud over vores mangeårige samarbejde med den amerikanske regering om udvikling af medicinske foranstaltninger, har vi inden for infektionssygdomme et egenudviklet program for RS-virus samt vaccinekandidater mod Ebola, HPV, hiv og hepatitis B, der udvikles som led i et strategisk partnerskab med Janssen. Desuden har vi i samarbejde med National Cancer Institute udviklet en portefølje af aktive cancerimmunterapier, der er udformet til at ændre patienters sygdomsforløb ved at fremkalde et robust og bredt immunrespons mod kræft, og som har en favorabel bivirkningsprofil. I samarbejde med flere medicinalselskaber søger vi at udforske den potentielle synergieffekt ved at kombinere vores immunterapier med andre immunmodulerende lægemidler, som fx checkpoint-hæmmere. For yderligere information besøg www.bavarian-nordic.com eller følg os på Twitter @bavariannordic.

Kontakt
Rolf Sass Sørensen
Vice President Investor Relations
Tlf. +45 61 77 47 43 

Pressemeddelelse

Published on June 25, 2019, 8:46 CET