SEARCH:
Print

Bavarian Nordic modtager fremrykket milepælsbetaling på USD 25 mio. efter industriel opskalering af produktionen af IMVAMUNE®

- Selskabet opjusterer forventningerne til kapitalberedskabet ved udgangen af 2011

Kvistgård, Danmark, 28. oktober 2011 - Bavarian Nordic A/S (OMX: BAVA) meddelte i dag, at selskabet har modtaget en performance-baseret milepælsbetaling på USD 25 mio. under kontrakten med den amerikanske regering om levering af 20 mio. doser af selskabets ikke-registrerede koppevaccine, IMVAMUNE®, til det amerikanske nationale beredskabslager.

Denne milepælsbetaling er udstedt som en anerkendelse af selskabets nylige, succesrige opskalering af produktionen fra tre til fire batcher om ugen på produktionsfaciliteten i Kvistgård. Betalingen, der udgør en del af den eksisterende kontraktsum, vil blive indtægtsført i takt med leverancerne af de resterende doser. Betalingen er tilbagebetalingspligtig, såfremt selskabet - imod forventning - ikke opfylder kontrakten.

Betalingen vil forbedre pengestrømmene i 2011 med ca. DKK 125 mio. og således vil de akkumulerede frie pengestrømme fra kontrakten i perioden 2012-2013 blive reduceret tilsvarende. Som følge heraf opjusterer selskabet sine forventninger til kapitalberedskabet ved udgangen af 2011 fra ca. DKK 525 mio. til ca. DKK 650 mio.

Anders Hedegaard, administrerende direktør i Bavarian Nordic, udtaler: "Med opskaleringen af vores produktion har vi nået et vigtigt industrielt mål, som understreger vores evne til at producere vacciner i stor skala. Med fire batcher om ugen er vi på rette vej til at levere i alt 4 millioner doser IMVAMUNE® i år som planlagt. Vi er glade for, at vores ihærdige indsats anerkendes af den amerikanske regering, der dermed viser sin fortsatte støtte til udviklingen og leverancerne af IMVAMUNE® til deres beredskabslager."