SEARCH:
Print

Bavarian Nordic rapporterer nye prækliniske resultater for COVID-19 vaccine, der bekræfter potentiale for bred beskyttelse mod SARS-CoV2-virusvarianter

KØBENHAVN, Danmark, 29. april 2021 – Bavarian Nordic A/S (OMX: BAVA) rapporterede i dag yderligere prækliniske resultater for COVID-19 vaccinekandidaten, ABNCoV2, som er baseret på en capsid virus like particle (cVLP)-teknologi. Resultaterne bekræfter vaccinens evne til at fremkalde neutraliserende antistoffer mod SARS-CoV2-virusvarianter.

Bavarian Nordic har tidligere rapporteret prækliniske resultater, der viste, at to doser af ABNCoV2 uden hjælpestof (adjuvant) fremkaldte antistofniveauer mod den naturligt forekommende virusstamme (Wuhan), der var mere end 50 gange højere end dem, der måltes i prøver fra personer med overstået COVID-19 sygdom, og at de to doser i et challenge-forsøg ydede beskyttelse mod virusset. En neutraliseringstest af prøver fra forsøget har nu bekræftet tilsvarende høje niveauer af neutraliserende antistoffer mod SARS-CoV2-virusvarianterne B.1.1.7 (britisk) og B.1.351 (sydafrikansk). Disse resultater er særdeles lovende, da undersøgelser viser, at høje niveauer af neutraliserende antistoffer er afgørende for beskyttelse (Khoury et al. doi.org/10.1101/2021.03.09.21252641).

“Vi er glade for at bekræfte vores COVID-19 vaccines stærke antistofrespons mod nye og mere bekymrende varianter af SARS-CoV2-virusset,” udtaler Paul Chaplin, administrerende direktør i Bavarian Nordic. ”Ingen af de godkendte COVID-19 vacciner, herunder også dem, der er baseret på mRNA-teknologien, har vist de samme niveauer af beskyttelse mod den gængse variant (Wuhan) og den sydafrikanske variant, og hvis disse resultater bekræftes i det igangværende kliniske forsøg, kan vi potentielt stå med den første universelle COVID-19 vaccine.”

Bavarian Nordic indlicenserede ABNCoV2 fra AdaptVac i 2020 og tidligere på året blev et fase 1 dosisskaleringsstudie påbegyndt på Radhoud University Medical Centre i Holland, som er et af medlemmerne i PREVENT-nCoV-konsortiet, der er støttet af midler fra EU’s Horizon 2020 program. Bavarian Nordic har besluttet at videreføre ABNCoV2 projektet ved at investere i et fase 2 klinisk forsøg og samtidig opskalere sin produktion, som forberedelse til yderligere klinisk udvikling henimod godkendelse af vaccinen. Fase 2 forsøget, der ventes påbegyndt i andet kvartal 2021, vil undersøge ABNCoV2’s evne til at øge eksisterende immunitet efter forudgående vaccination, for at skabe et mere holdbart immunrespons, der kan beskytte mod de nuværende cirkulerende varianter af COVID-19. Sideløbende vil selskabet fortsætte med at søge finansiering for yderligere at avancere vaccinen gennem fase 3 frem mod godkendelse.

Om Bavarian Nordic
Bavarian Nordic er et fuldt integreret vaccineselskab, der er fokuseret på udvikling, produktion og kommercialisering af livsvigtige vacciner. Vi er globalt førende inden for koppevacciner, og er mangeårig leverandør til det amerikanske strategiske nationale beredskabslager af en ikke-replikerende koppevaccine, som er godkendt af de amerikanske sundhedsmyndigheder under navnet JYNNEOS®, også til beskyttelse mod abekopper. Vaccinen er desuden godkendt som koppevaccine i Europa under navnet IMVANEX® og i Canada under navnet IMVAMUNE®. Vores kommercielle produktportefølje består endvidere af to markedsledende vacciner: Rabipur®/RabAvert® mod rabies og Encepur® mod flåtbåren hjernebetændelse. Med udgangspunkt i vores virale vaccineplatform, MVA-BN®, har vi udviklet en bred portefølje af produktkandidater, der sigter mod at forbedre og beskytte liv ved at frigøre immunsystemets egne kræfter. Blandt andet har vi udviklet ebolavaccinen MVABEA®, der er licenseret til Janssen Pharmaceutical Companies of Johnson & Johnson. Vi er desuden engageret i udviklingen af en næstegenerations COVID-19 vaccine baseret på en indlicenseret, kunstig viruslignende partikelteknologi. Vaccinekandidaten, ABNCoV2, undersøges for øjeblikket i kliniske forsøg. For yderligere information besøg www.bavarian-nordic.com.

Udsagn om fremtiden
Denne meddelelse indeholder fremadrettede udsagn, som er forbundet med risici, usikkerheder og andre faktorer, hvoraf mange er uden for vores kontrol. Dette kan medføre, at faktiske resultater afviger væsentligt fra de resultater, som er omhandlet i ovennævnte fremadrettede udsagn. Fremadrettede udsagn omfatter udsagn vedrørende vores planer, mål, fremtidige begivenheder, præstation og/eller anden information, som ikke er historisk information. Alle fremadrettede udsagn skal udtrykkeligt vurderes i sammenhæng med de forbehold, der er taget eller henvist til i denne erklæring. Vi påtager os ingen forpligtelser til offentligt at opdatere eller revidere udsagn om fremtiden således, at disse afspejler efterfølgende begivenheder eller omstændigheder, undtagen i det omfang dette er foreskrevet ved lov.

Kontakt
Rolf Sass Sørensen, Vice President Investor Relations, Tlf. +45 61 77 47 43

Selskabsmeddelelse nr. 17 / 2021

Published on April 29, 2021, 8:09 CET